Deltag i udviklingen af Fremtidens Havn i Svendborg Se nyhedsbrevet online her
 
 
 
 
 
 

Følg med i havnens udvikling

Nyhedsbrevet giver dig mulighed for at følge med i seneste nyt om udviklingen af Svendborg Havn. Del gerne nyhedsbrevet til andre der kunne have glæde af at læse det 
Læs de tidligere nyhedsbreve her
 

Den Blå Kant nomineret til prestigefuld pris

Vandet kommer. Men i stedet for at holde det ude vil man i Svendborg flere steder invitere det våde element ind over kajkanten. Den strategi er nu nomineret til en national pris for byplanlægning.

Tre sluseporte, som ville kunne holde hele havnen tør, selv hvis vandet skulle stå 3 meter over daglig vande. En samlet blå kant. Sådan lød den første vision for klimasikringen af Svendborg Havn. Siden blev man klogere, og i dag er kursen en ny.

Kanten er blevet til zoner, hvor vandet får lov til at oversvømme udvalgte steder, mens andre holdes tørre for at beskytte kulturarv og by. Alt sammen i kombination med gode uderum og forbindelse langs og til vandet for byens borgere og gæster. 

For dén strategi er Svendborg Kommune nomineret til Byplanprisen, som Arkitektforeningen og Dansk Byplanlaboratorium hvert år uddeler til en kommune, region eller organisation, som har gjort en særlig indsats for at fremme gode, bæredygtige og innovative bymiljøer.

Vinderen af Byplanprisen 2024 afsløres og fejres på årets Byplanmøde d. 3.-4. oktober

Læs pressemeddelelsen her.
Læs hvem er de nominerede til Byplanprisen her.
 

Udforsk, oplev og vær med på Frederiksø

Sådan lyder opfordringen fra de mange lejere på Frederiksø, som hver dag skaber rum for liv, fællesskab, oplevelser og fordybelse på den gamle værftsø.

Men hvordan er det nu lige, man finder ud af, hvad man kan opleve – og måske selv få fingrene i?  
 
Jo, det har lejerne sat sig for at gøre dig klogere på og har derfor lanceret en ny hjemmeside, der bl.a. giver dig et aktuelt kalenderoverblik over de mange aktiviteter som du kan deltage i. 
Se her den nye hjemmeside
Der er også oprettet en instagram profil, hvor lejerne tager dig med ind i værkstederne og fortæller om alle de åbne aktiviteter på øen. Søg på "Frederiksø Svendborg" på Instagram for at se indholdet.
Svendborg Kommune udlejer idag 16 lejemål til 21 kulturpartnere i de tidligere værftsbygninger på Frederiksø. Lejeren forpligter sig til at gennemføre en række aktiviteter i form af kurser, events eller andet som modsvarer en husleje. Gennem åbne aktiviteter inviterer de kulturelle partnere løbende ind i deres værksteder, eller ud på kajen, hvor alle interesserede kan få lov at prøve kræfter med forskellige typer af håndværk, indgå i værdifulde fællesskaber eller blive oplyst og inspireret i de forskellige udstillinger hos museerne og gallerierne på øen.  
 
Ud over de kulturelle lejere, er der også andre, der skaber kulturelle tilbud. Det er Rundbuehallen, som er centrum for erhvervsturisme og kulturelle events samt Kammerateriet, Madbaren og Ølbaren, hvor der året rundt kan nydes god musik, mad og øl.  
 
Vi ses på Frederiksø 😊
 

Indvielse af Svendborgs nye maritime byrum

Endnu et stykke vandkant i Svendborg Havn indbyder nu til liv, ophold og aktiviteter. Kom med, når vi officielt indvier det nye byrum på Nordre Kaj den 11. september.

Tid og sted

  • Strøget mellem SIMAC og Svendborg Maritime Erhvervspark
  • 11. september kl. 14.00-16.00

Hvis det regner, går vi indenfor i SIMAC’s atrium eller SME’s trapperum.

Program

Kl. 14.00: Tale v. Jesper Kiel, formand for Teknik- og Miljøudvalget
Kl. 14.20: Tale v. Niels Valdersdorf, Svendborg Museum
Kl. 14.45: Korsang v. Q-Notes

Repræsentanter fra både SIMAC, Svendborg Maritime Erhvervspark og det kommende UCL vil være tilstede og kan fortælle og svare på spørgsmål om de nye byggerier på Nordre Kaj.

Om det nye byrum

Byrummet består af havnepromenaden langs Nordre Kajgade samt stræder mellem SIMAC, SME og det kommende UCL.

Her kan studerende, erhvervsfolk, borgere og turister nyde livet på havnen, samtidig med at der er plads til maritime aktiviteter på kajkanten, f.eks. større og mindre skibe, der lægger til kaj, og SIMAC-studerendes projektarbejde.

Byrummet er en del af Den Blå Kant, der skal gøre vandkanten tilgængelig for alle i hele havneområdet – helt fra Christiansmindestien over Frederiksø og til Den Runde Lystbådehavn.

Arkitektonisk bygger byrummet videre på stedets kvaliteter og kulturhistorie med havnens rå og upolerede miljø og store skala, som kommer til udtryk i materialer som brosten, beton, træ og stål.

Desuden har det været vigtigt, at materialerne kan tåle de mange anvendelser, området vil rumme, fra ophold, gående og cykler til tung trafik og projektarbejde.

 

Forslag til kommuneplantillæg og Lokalplan på Kullinggade 29 (Baagøe og Riber)

D. 6 september er tidsfristen for den offentlige høring af forslag til lokalplan 689 og forslag til kommuneplantillæg 2021.17

Kommunalbestyrelsen har d. 25. juni besluttet, at forslag til kommuneplantillæg 2021.17 og forslag til lokalplan 689 skal udsendes i offentlig høring. 

Planernes formål er at udvikle et blandet bolig- og erhvervsområde på Kullinggade 29, som både respekterer og bevarer områdets historiske og maritime værdier, samtidig med, at de giver mulighed for udvikling af et moderne og funktionelt havneområde.

Lokalplanen tillader, at området kan bruges til helårsboliger i form af etage- og/eller tæt-lav boliger samt erhverv som liberale erhverv, sundhedsinstitutioner, hotel og publikumsorienteret serviceerhverv. Derudover åbner planerne mulighed for offentlige og kulturelle formål samt etablering af et broanlæg, der forbinder Baagøe og Ribers Plads med Havnepladsen over havnebassinet.

Planerne omfatter også interne veje, stier og parkeringspladser samt offentlige tilgængelige arealer, der skal sikre god sammenhæng og adgang til kysten og byens havneområde.

Læs mere om forslaget til Kommuneplantillæget her.
Læs mere om forslaget til lokalplanen her.

Høringsperiode og borgermøde

Der blev afholdt borgermøde den 22. august, hvor planernes indhold blev fremlagt til de fremmødte. Du kan finde forvaltningens oplæg fra borgermødet her.

Planforslagene er i høring i perioden fra d. 4. juli til og med den 6. september.

Når du kommer ind på siden skal du trykke på megafonen til venstre og udfyld formularen. 

Alternativt kan du sende til: Plan og Udvikling, Frederiksø 4A, 1. sal, 5700 Svendborg

Alle indkomne høringssvar indgår i Kommunalbestyrelsens endelige behandling af planerne. 

Vær opmærksom på at d. 4 september Svendborg Kommune får en ny hjemmeside. Du kan finde høringsportalen under "Høringer og afgørelser"